sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Ei perusliikkumisesta tarvitse pitää vapaa päivää

Kaikki päivän työt on tehty. Käväisin saunassa sen kunniaksi ja vetäisin yöpuvun päälleni. Jo joutaa lepäilemään. Paljon puhutaan levon ja työn välisestä suhteesta, työn ja vapaa-ajan välisestä suhteesta, vapaa-ajan ja liikunnan välisestä suhteesta. Minulla on takanani ensimmäinen vapaa viikonloppu kuukausiin. Ei ollut käytännössä mitään velvoitteita. Ei töitä, ei joukkueen talkoita, ei mitään. Sain vapaasti puuhastella mitä halusin ja  nauttia.

Mukavaa on ollutkin. Puuhasteltukin on. Pyrin bloggaamaan kaikki työasiat mielestäni pois. Tunnen että olen onnistunut hyvin.

Lueskelin myös superdieetin foorumikirjoituksia. Ihmettelin niitä.

Minun lapset treenaavat 20 tuntia viikossa. Mukaan on laskettu koulumatkat ja koulun liikuntatunnit. He rakastavat lajiaan, liikkuvat mielellään, koskaan ei ole kynnystä lähteä liikkeelle.

Meillä on koira. Käytän sitä joka ikinen päivä lenkillä. Käyttämättä jää ainoastaan silloin kun kun tulen 21.oo jälkeen kotiin töistä. Lenkki kestää noin 35-75 minuuttia. Itseäni monesti ärsyttää lähteä lenkille. Sataa kaatamalla, välillä on ollut järkyttävän liukasta ulkona, joinain vuosina pakkanen on paukkunut. Ei auta, koira on käytettävä. Aina kuitenkin lenkin jälkeen on itsellänikin ollut mukavampi mieli. Tulipahan käytyä tänäänkin....ajattelen

Foorumilla siis mietittiin mikä on riittävä määrä treeniä. Liikunnasta halutaan vapaapäiviä. Mietitään, miten rytmiteään, että saadaan vapaata liikunnasta. Itseäni kyllä enemmän pelottaa nuo vapaapäivät. Minä ainakin istun työssäni koko päivän tietokoneen ääressä, kokouksissa, autossa. Pelkkää istumista olisi koko päivä ellei olisi tuota koiraa.
 Huomasin omaksi ilokseni, että en itseasiassa ole edes koskaan koiran ulkoilutuslenkkejä minään treeninä pitänyt. Nyt voin laskea ne superdieetti aerobienen osuuteen mukaan. Minusta ihmisen pitää liikkua joka ikinen päivä. 10000 askeleen sääntö on hyvä.
Sillä pysyy peruskunnossa, vapaapäiviä ei tarvita.

Lihaskuntotreenien osalta olen samaa mieltä että lepopäiviäkin pitää olla mukana.

Tein tänään ruoaksi valtavan vuoan kaalilaatikkoa. On muuten lähestulkoon täydellisesti superdieettiin sopiva ruoka. On vihreät kaalit, rasvattomat jauhelihat ja treenipäivän kunniaksi riisitkin mukana. Ainoat lisäkalorit tulevat kasvisliemikuutiosta 17 kaloria ja siirapista 120 kaloria. Jos koko valtavan padan jakaa perheeni kesken tulee tuosta ekstrasta minun lisäkaloreiksi ruhtinaalliset 36 kaloria. Taitaa meikäläisen dieetti kestää moiset ekstrat ;-)

2 kommenttia:

  1. Oi nam, taidan tehdä itsekin setin kaalilaatikkoa. Teen sen usein ilman riisiä ja hyvää se on niinkin, ei tule koskaan kuivaa - tosin ekstrana loukkoon lorahtaa kylläkin purkki kermaa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä laitan väliläl porkkanaa, sekin on hyvää ja punajuuri myös!

      Poista