Mitkä ovat tavoitteeni

Mitä tarkoittaa, että olen elämäni kunnossa kun täytän 50 vuotta?

Olen pohtinut sitä paljon. Mieleeni on tullut kaikenlaisia asioita.Realistisia, alimitoitettuja, optimistisia ja epärealistisia.
Olen miettinut painavani alle 70 kiloa, juoksenva puolikkaan maratonin, olevani kiinteä ja voimakas ja todennut että ei kannata liioitella.
Välillä unohtanut ulkonäön ja keskittynyt lähinnä terveeseen kroppaan ja hyvään kuntoon.
Välillä taas ulkonäkö on ollut ykkösprioriteetti. Hävettää myöntää, mutta näin olen myös välillä ajatellut. Erityisesti kun olen kävellyt vaatekaupassa ja todennut, että minun muotivaate on joukkutelttatunika ja legginssit.

Jotta tietää mitä tavoittelee on kuitenkin oltava MAALI selkeästi selvillä. On tiedettävä mihin tähtää.Siksi on ollut hyvä pohdiskella ja miettiä vaihtoehtoja. Onneksi olen löytänyt omat tavoitteeni

TAVOITTEENI:

1) Painoindeksi on normaali, tämä tarkoittaa, että minun painoni pitäisi olla syyskuussa 2017 haarukassa 70-72. Silloin liikutaan noin 24 painoindeksissä.
MATKAA 14-16 kiloa 45 kuukaudessa tai 80-100 grammaa viikossa, tai noin 300-400 grammaa kuukaudessa.
2) Minulla on selkä ja polvet kunnossa. Tämä tarkoittaa sitä, että polviin ja selkään ei käy kipeää. Tarkoittaa sitä että lihakset polvien ja selän ympärillä ovat kunnossa ja tiukat. Ne tukevat heikkoa rankaa ja yliliikkuvia niveliäni. Tämä tarkoittaa liikuntaa, kuntosalia, jumppaa ja venyttelyjä. Säännöllistä ja tavoitteellista liikkumista. Hikeä!
3) Minulla on  80% vuoden päivistä terveellinen järkevä ruokavalio. Uskon tältä osin Patrik Borgin teesiin hyvän ja epäterveellisen ruoan tasapainosta joka on 80/20. Tarkoittaa sitä että 73 päivää voi vuodessa mennä pieleen ja  292 päivää eletään terveellisesti. Tajuan että minun ei tarvitse olla täydellinen.
4) Opettelin siis syömään oikein ja kohtuullisesti. Opettelen myös nauttimaan herkuttelusta. Opin syömän tuntematta huonoa omatuntoa valinnoistani. Olen onnellisempi.


Nämä neljä tavoitetta kun onnistuu tulevan 45 kuukauden matkan aikana voin viettää elämäni syntymäpäivät vuonna 2017.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti