perjantai 7. helmikuuta 2014

Keksin miksi laihduin

Perjantai illan huuma meikäläiselle tarkoittaa kolme palasta suklaata. Tähän on tultu. En tiedä olenko iloinen vai en. Pitäisihän sitä perjantaina jotain repäisevämpääkin hulluttelua ja herkuttelua olla? Toisaalta, jos tähän tyytyy, niin viehän se pitkällä tähtäimellä auttamattomasti minut kohti tavoitettani.

Jutan dieetti alkaa puristella viimeisiään. Kohtuudella tuli noudatettua. Olen tyytyväinen tulokseen. -6,6 kiloa on hieno saavutus heti vuoden alkuun. Matkaa omaan 50¨-vuotis päivään on 44 kuukautta. Painoa pitää tiputtaa vielä n 10 kiloa ennen sitä. Tarkoittaa 250 grammaa kuukaudessa. Ei paha.

Jutan dieettiä en siis pystynyt täysin noudattamaan. Noudatin kuitenkin siihen mielestäni liittyvää tärkeintä asiaa. Tasaista ruokarytmiä. Aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Viisi ruokaa. Jokaisella ruoalla proteiineja ja hiilareita. Hieman rasvaakin.

Luulempa, että tämän kaiken laihtumisen salaisuus on nimen omaan ruokarytmissä. Kun syö useasti mutta kohtuullisen järkevästi paino alkaa tippumaan.

Useasti tarkoittaa nimenomaan viittä ruokahetkeä päivässä ja kohtuullisuus tarkoittaa sitä ei tässä tarvitse askeetiksi ryhtyä. Olen syönyt jäätelöä, suklaata, pullaa, valkosuklaatuorejuustokakkua, viiniä, jälkiruokia, leipää jne. Herkkuja on mahtunut mukaan, mutta kaikkea kohtuullisesti.


Näitä ei ole ollut joka päivä vaan noin kerran viikossa, jokin pieni juttu. Luulen myös että täyskieltäytyminen kaikesta hyvästä ei ole hyväksi ihmisille. Nyt tipattoman tammikuun viettäneet pahimmoilleen vetävät kaksin käsin viinaa. Mieheni oli herkuttomalla tammikuulla.  Sen jälkeen onkin mennyt jo varmaan kilo suklaata. Whats the point?

Itselläni on pääsääntöisesti ruokavalio koostunut salaatista, kalasta, kanasta, naudasta, hedelmistä, marjoista, pähkinöistä ja rahkasta. Mausteita en ole säästellyt, kevytkerma ja juustokaan eivät ole olleet pannassa. Ruokaohjeita olen bongannut netistä. Uusia makuelämyksiäkin on tullut kokeiltua. 
Näillä eväillä matka jatkuu.....


Nyt pitää tämä tsemppi itselläni pitää yllä ja luulen, että 44 kuukauden päästä peilistä katsoo hyvävointinen viiskymppinen nainen.

Huomasin ilokseni, että olen saanut lisää muttamia lukijoita. Tervetuloa mukaan. Kiva kun on tsemppareita taipaleellani.


1 kommentti:

  1. Tavoitteesi on niin maltillinen, että on melkein mahdotonta epäonnistua :) Eli muutama sata grammaa kuukaudessa tapahtuu taatusti nimenomaan tuolla järkevällä syönnillä. EIkä niitä herkkuja saa unohtaa, ettei niistä tule Kiellettyjä Hedelmiä!
    Nostan kyllä hattua tuolle pitkälle päämäärälle - itse en voisi ikinä asettaa tavoitetta niin kauas.. Jos asettaisin sen omiin 50 -vuotispäiviini, rellestaisin seuraavat 3 v 11 kk ja sitten ihmettelisin, kun ei kuukaudessa lähde 15 kg! :D

    VastaaPoista