sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Järki mukaan arkeen

Pitkä tauko kirjoittelussa. Liian pitkät työpäivät yhdistettynä välissä pidettyyn lomaan vain on ollut pakko priorisoida. Sitä paitsi jokapäiväinen kirjoittelu aiheesta mitä söin ja miksi. Liikuinko vai enkö liikkunut eivät ole minusta tarpeen. Nyt kirjoittelen kuitenkin muutamia huomioita maaliskusta.

Painon tippuminen on pysähtynyt. Itseasiassa hiihtoloman herkuttelut ovat nostaneet painoa reilun kilon. Tätä työstän nyt. Miten saan painon takaisin alkamaan seiskalla? Yksi osa painonhallintaa ja loppuelämän hyvän olon tavoittelua tarkoittaa sitä, että laihdutuskuurilla ei olla loppuelämää.. Pitää osata löytää oikea tyyli syödä. Siksipä olen tehnyt itselleni ruokataulukon. Viisi ruokaa päivässä. Ruokavalio, joka tuntuu ja maistuu hyvältä. Ei kiellä mitään, mutta tavoittelee säännöllisyyttä ja kohtuullisuutta.
Näin pitäisi sujua arki. Kun on loma ja juhla, säännöt eivät päde. Silloin juhlitaan ja ollaan lomalla ja lihotaan/turvotaan hieman. Huomenna jatkuu arki.

Liikkuminen on myös muuttanut muotoaan. Olen käynyt kovaa keskustelua itseni kanssa. Millaista liikunnan pitäisi olla. Raskasta, rajua, pitkäkestoista, nopeaa, ryhmäliikuntaa, yksilösuoritusta. Paljon kysymyksiä. Olen liikkunut aina. Toisaalta minua on eniten kannustanut liikkumaan hyvä seura ja mahdollisuus sosiaalisuuteen. Kävelylenkit, juoskulenkit, vesijuoksulenkit, kuntosali. Kaikki nämä pysyivät todella säännöllisesti elämässäni niin kauan kun oli kaveri, jonka kanssa harrastaa. Nyt on vain kävelylenkkikaveri. Lopulta tajusin, että ainoa laji (jos sitä liikunnaksi voi sanoa) jota oikeasti rakastan ja johon en tarvitse motivaattoriksi toista on jooga. Aloitin siis joogan uudestaan parin vuoden tauon jälkeen. Ihanaa ihanaa ihanaa.

Elämä on nyt ihanaa. Olin armollinen itselleni ja lopetin väkisin rääkkäämisen. Huonon omantunnon potemisen kuntosalillakäymättömyydestäni. Kävelyretket mieheni kanssa aiomme muuttaa vielä juoksulenkkeilyksi. Koetamme ottaa koiranulkoilutuslenkkeihimme mukaan hieman pulssin nostatusta. Sillä tavalla kunto nousee ja olo paranee. Jooga auttaa kaikkeen muuhun


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti