keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Epäreilu puntari

Painonheittely parilla kilolla suuntaan tai toiseen on yksi asia joka saa minut ärsytyksen partaalle. Maanantai oli iloinen päivä. Viikonlopun syömistenkin jälkeen puntari näytti, että olen hoikkunut 300 grammaa. Keskiviikko oli paska päivä. Puntari näytti, että kahden päivän järkevän syömisen jälkeen paino on noussut uusiin ennätyslukemiin 85.5 eli 1,2 kiloa maanantaista.

Mikä rohkaisee ja kannustaa muuttamaan elintapojaan tai vähentämään syömistään, jos kiitokseksi puntari näyttää reilun kilon enemmän?

Viisaat sanovat, että käy puntarilla esim vain kerran viikossa. No en itse käynyt puntarilla pariin kuukauteen ja paino nousi heti pari kiloa. Minusta puntarillä käynti lähtökohtaisesti pitää syömisen kurissa. Puntari epäystävällsisti muistuttaa, että sinun on tarkkailtava tilannetta kokoajan herkeämättä. Aamua iltaa. Samaan syssyyn tunnistaa oma hormoonien heittely, turvottavat päivät, liian suolaiset ruoka-annokset, vatsantoiminta, aineenvaihdunta, liikunnan määrä ja laatu. Mitä kaikki tämä tänään vaikuttaa minun painooni.

Nyt kun en osaa sitä tehdä, niin lähtökohtaisesti tunnen joutuneeni mielivaltaisen painonnousukierteen valtaan. Paino elää omaa elämäänsä ja minä en voi siihen vaikuttaa ainakaan omilla valinnoilla.

Tämä vuodatus on nyt väsyneen keski-ikäisen naisen työpäivän jälkeistä surkuttelua. Pitänee yrittää surkutella kaikki paha ulos, jotta maailma on valmiiksi surkuteltu kun varsinainen projekti alkaa vuoden vaihteessa.

Näihin painaviin tunnelmiin tänä päivänä....




1 kommentti:

  1. Tämä on pohdituttanut itseäkin.
    Ja nyt kokeilen tätä Kekkosperiaatetta, että joka päivä vaa'alle. Joinakin päivinä näyttää enemmän, joinakin vähemmän. Pitkän linjan muutokset on, joihin pitää kiinnittää huomiota. Nyt en masennu jos on 400 g enemmän kuin eilen, ensi viikolla voi olla 600 g vähemmän!

    VastaaPoista