lauantai 11. tammikuuta 2014

On ihan oikein, että yrittäjä tienaa sillä, että me lihavat ihmiset haluamme laihtua, mutta...

Olen hieman huono noudattamaan Jutan superdieettiä. Varsinkin, jos puhutaan pilkun tarkasta noudattamisesta. Monta kohtaa dieetissä menee nimittäin ihan vain muulla logiikalla kuin "maksimaalisen"laihduttamisen logiikalla. Vaikka Jutta niin väittää. Totuus on, että Jutan tehtävä on tienata sillä, että me laihdutetaan ja meidän tehtävä on laihduttaa. Siltä osin kun olemme epävarmoja valinnoistamme  tai laiskoja näkemään vaivaa, niin Jutta on varmistanut, että hän tienaa.
Tämä on ihan oikein. Kannatan yrittäjyyttä ja hyvää markkinointia ja markkinataloutta ylipäätään. Mutta valitettavasti itse en vain ihan kaikkea dieetistä niele.

Hauskoja yksityiskohtia ovat mm. se että aamupalalla syödään munankeltuainen ja sitten vino pino valkulaisia muilla ruoilla. Miksei yksinkertaisesti ole laitettu yhdelle ruoalle koko muna valkuaisineen ja keltuaisineen. Ei kroppa välitä milloin se vuorokauden aikana minkäkin vitamiinin/rasvan/proteiinin saa. Pääasia, että saa. No, jos et ota aamulla munankeltuiaista yksin niin vaihtoehtona on mitäpäs muuta kun Jutan omia  kuitu /rasvakapselivalmisteita. Mitä vaivalloisempaa on ruoan laitto, sitä helpommin me laiskat rupsahtaneet ihmiset menemme helpoimman kautta ja korvaamme keltuaisen näppärällä tabletilla.

Paitsi minä.
Minä syön yhden kananmunan keitettynä kokonaan jollakin aterialla, mille munaa on merkitty syötäväksi.

Rahka on toinen juttu. Saisi kuulema ottaa vain maustamatonta rahkaa, joka hyöstetään marjoilla ja mehukeitolla. Itse syön aamulla profin rahkan tai vastaavan. Kaloreita 170. Kaloreita vähemmän kuin Jutan aamuannoksessa, Proteiinia ihan saman verran, sokeria vähemmän. Helpompi syödä ja nopeampi valmistaa.  Illalla teen ohjeen mukaisen rahkan ja laitan myös aamun satsin kuituja ja marjoja matkaan.

Aamulla ei ennätä tulla nälkä, koska seuraava rahka odottaa jo ennen lounasta.

Lounas ja päivällinen ovat menneet kohtuudella ohjeen mukaan. Paits, että en ole ollenkaan kiinnostunut  pelkästään"vihreistä kasviksista" Ihan on näppärästi mennyt punaiset ja keltaiset paprikat mukana, samoin punaiset kirsikkatomaatit. Voihan sitä hienosäätää, mutta vihannes mikä vihannes.

Totuus on että ihminen laihtuu AINA kun se syö vähemmän kuin mitä kuluttaa. Kun korvaa turhaa höttöä vihanneksilla, väristä välittämättä , niin taatusti laihtuu pitkässä juoksussa. Tämä on aikamoista hifistelyä ja ihmisten kiusaamista. Tai ei varmaan kaikille, eiväthän kaikki tykkää punaisista vihanneksista kuten minä teen.

Marjoissa taas ei saisi olla sokeria. En tiedä itse ensimmäistäkään normaalia marjojenpakastajaa, joka ei hieman pussiin sokeria olisi heittänyt niiden säilyvyyden varmistamiseksi kesällä kun marjat laitettiin pakkaseen. Niin minäkin olen tehnyt. Laitan marjat noin 3 desin pusseihin ja sekaan puoli teelusikallista sokeria. Yhdessä sokeripalasessa on 10 kaloria. Miksi näiden kymmenen päivittäisen lisäkalorin takia menisin ostamaan kaupasta erikseen marjoja, enkä käyttäisi omia pakkaseen laittamia marjoja. En mistään syystä.

Näin olen itse järkeillyt ja tästä syystä itselleni sopivaksi dieettiä muokannut. Näin homma on mielekkäämpää, paremman makuista. edullisempaa. Valitettavasti minun osalta Jutalla jää saamatta rasvanpolttokapseleiden, kuitutablettijen ja rasvatablettien tuotot.

Kaiken kaikkiaan minusta Jutan dieetissä on kuitenkin kaikeista huolimatta paljon hyvää. Säännölliset ruoka-ajat, paljon kasviksia, marjoja, lihaa, pähkinöitä, hedelmiä. Juuri kaikkea sitä mitä terveelliseen ruokavalioon kuuluukin.

Näillä omilla sovelluksillakin olen laihtunut vuoden alusta 4 kiloa ja siten ei tämä näistä ohjeiden noudattamattomuuksista huolimatta ihan pieleen ole mennyt!


2 kommenttia:

  1. Järkevää pohdintaa! Varmasti tuo dieetti on tehty niin, että sitä pilkuntarkasti noudattamalla saat upeat tulokset ja kaikki tarvitsemasi ravintoaineet. Mutta ei tuommoinen mulle sopis. Työni puolesta esim. syön työpaikalla sitä ruokaa, mitä siellä kulloinkin on tarjolla. En voi siihen vaikuttaa, joten siitä syystä pitää vain muistaa kohtuus. Haluan uskoa, että kohtuudella ja terveellisellä ruokavaliolla tuloksia saa myös - ei ehkä niin nopeasti, mutta jospa tulokset olisivat pysyvämpiä...

    VastaaPoista
  2. Ja toisaalta voi olla niin, että dieetin laatija voi olla varma, että ei kukaan voi valittaa: jos noudattaa pilkulleen, fysiikan lakien mukaan paino vaan putoaa, piste.

    VastaaPoista