tiistai 14. tammikuuta 2014

Tomaatti on pahaa

Ylitin tänään itseni. Itseasiassa oikeastaan tein sen eilen. Tajusin illalla, että tänään en ennätä kotiin ennen iltarientoja ja joukkueen talkoita, joten minun täytyy tehdä ruoat valmiiksi.
Olen nyt sitten hienosti syönyt asianmukaiset salaattiannokseni täällä työpöydän ääressä ja lähden kohta seuraavan sorvin äärelle.

Painon tippuminen on hidastunut. Ihan niin kuin asiaan kuuluu. Kaikesta huolimatta tilanne on nyt hyvä ja voin olla tyytyväinen omaan vuoden alkuuni.

Jutan dieetti on ihan ok, takaraivossa jyskyttää kokoajan ruoka-aikojen opettelu. Välipala on unohtunut lähes joka päivä. Olen tajunnut lounaalla, että mukana on myös läjä pähkinöitä. No ne ovat sievästi täydentäneet lounastani.  Tarvitsee myös pitkään jatkunutta harjoittelua, että tajuan valmistella seuraavan päivän ruoat etukäteen. Salaatin teko joka ilta tuntuu vaivalloiselta. En tiedä mistä syystä. Vesi roiskuu, roskaa syntyy, suojakuoret levittäytyy koko leikkuualueelle, pese, kuori, viipaloi, revi, leikkaa, punnitse, siivoa jäljet. Haaveilen isosta keittiöstä jossa on isot tasopinnat missä touhuta. Nyt on leikkuulaudan kokoinen tila ja sekin ahistaa.

Kaikki vaatii opettelua. Onneksi kuitenkin pidän salaateista ja vihanneksista. Ettei tarvitse salaatin syömistä sentään opetella. Ainoa paskan makuinen hedelmä on tomaatti. En muista milloin olisin kaupasta löytänyt maukkaita ja hyvänmakuisia tomaatteja. Yleensä ovat happamankitkeränmauttomia.

Tänään en treenaa enkä pääse koiran kanssa lenkille. Sen sijaan maistelen lasten harrastusten mukanaan tuomista vanhempien talkootyöniloista.






3 kommenttia:

  1. Kasvihuonetomaatit on kyllä aivan eri kuin omat kesän kypsentämät, ne on melkein kuin karkkia! Talvisin ei tule ostettua kuin suomalaisia, ne on ainoita, joissa on sentään jotain makua... :/

    VastaaPoista
  2. Ootko kokeillut miniluumutomaatteja? Ne on mun mielestä talvellakin hyviä, etenkin jos niiden antaa kypsyä pöydällä pari päivää :)
    http://itsprettyfatbulous.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Olen testannut kaikki tomaatit. Ainoat hyvät löytyivät paikalliselta luomutilalta suoraan ostettuna. Nämä kirsikkatomaatit olivat makeampia kuin mansikat. Sen jälkeen ei kiksejä ole tullut

    VastaaPoista