maanantai 12. tammikuuta 2015

Minun laihdutus/painonhallinta keinoni tänä vuonna

Viikko on taas käynnistynyt. Tänään oli palaveripäivä, joten istumista on riittänyt. Päätökseni seisoa töissä mahdollisimman paljon ei toimi päivinä, jolloin palaveerataan. Ne kun tuppaavaat olemaan vielä ainakin kaikki istumapalavereita tuulihattujen, keksien ja viinereiden kera. Minut yleensä pelastaa se, että joudun esiintymään paljon. Siksipä, kun muut istuu, saan minä ainakin seistä omien esitysteni ajan.

Kuitenkin koko sen ajan, minkä vietin omassa työhuoneessani seisoin. Onhan se kuitenkin muutos siihen vanhaan käytäntöön, jolloin istuin työpöytäni ääressä. Nyt  seisoin.

Mietin tässä päivän päätteeksi tätä laihdutus elämäntapamuutos hässäkkää. Mistä tässä on kyse? Kuntosalit ovat täynnä, tipattomalla on lähes jokainen tuttuni, laihdutuskuurilla toinen mokoma, lehdet pursuaa juttuja laihdutuskuureista, onnistujista, terveyttä edistävistä aineista jne.

Itse olen ollut elämätapamuutosprosessissa jo ainakin 5 vuotta. Se aina vuoden alussa alkaa ja syksyllä päivien lyhetessä lässähtää. Paskamaista tässä on se, että kun periaatteessa 9 kuukautta elää kohtuu hyvin, niin 3 kuukauden masennuskausi tuhoaa AINA tulokset.

Paluu vanhaan on niin helppoa. Siksi tänä vuonna lähdinkin liikkeelle omilla ehdoillani. En enää laihduta, en seuraa mitään kuureja ja koetan vain saada itseni kuntoon. Muutamia elämäntapamuutoksia viime ja sitä edellisenä vuonna sain tehtyä siten, että ne ovat nyt arkea ja rutiinia

1) Seison edelleen töissä mahdollisimman paljon
2) Jatkan joogaamista, joka on minusta maailman ihanin laji. Haaveilen jopa salaa joogaopettajan urasta ja Intian retriitistä.
3) Lenkkeilen koirani ja mieheni kanssa aktiivisesti ( kuten aina tähän astikin )
4) En syönyt possua

Lisäpotkua pyrin saamaan seuraavasti:
1) Käytän kuntosalikorttini 6 käyttämättä olevaa kertaa pois kevään aikana ja koetan vakavasti saada ainakin yhden kuntosalitreenin viikkorutiineihini. Huvittavaa on, että minulla on työpaikalta lähimmälle salille 3 metriä.
2) En syö mitään pahaa. 
3) Pienennän ruoka-annoksiani reippaasti. Syön ihan kaikkea vähemmän.
4) Alkoholin käyttö?!?! Nyt olen tipattomalla, mutta jatkossa on kyllä syytä edelleen vähentää alkoholin käyttöä. Ihan helpostikin on syksyllä mennyt viinipullo viikonlopun aikana ja siihen vielä pari saunaolutta päälle. Vaikka minulla on tuhottomasti työtilaisuuksia, joihin kuuluu alkoholilliset kokkareet ja päivälliset, niin tältä osin olen lopettanut työssä juomisen. Tuntuu hullulta että edelleen on olemassa ammattikuntia, joissa on jatkuvasti viinaa tarjolla. Josko olisin alusta asti juonut jokaikisen töissä tarjotun päivällisen muotoon tai verkostoitumistilaisuuten puetun juontitapahtuman, olisin varmaan jo juoppo. Vaan en ota. Kuljen tilaisuudet autolla, ei tarvitse edes selitellä.
5) Vaihdoin possuttoman ruokavalion kasvisruokavalioon. Nyt on muutkin lihat pannassa.

Niin en minä muuta tee. Tsemppaan itseäni hirveästi. Onneksi kaikki ruoka mitä syön on hyvää ja ihanaa niin siitä vähästäkin pyrkii ottamaan täyden makunautinnon irti. Paljon ei kyllä tosin lautaselle voi laittaa, josko mielii laihtuakin.2 kommenttia:

  1. Hei! Hyvältä kuulostaa suunnitelmasi. Mietin vain, että tuo pyrkimyksesi vähään syömiseen voi kaataa sinut ojasta allikkoon. Kyllä vatsa täytyy syödä sopivasti täyteen, ettei tule napostelun ja makean himoja. Eli niitä rehuja enemmän sinne lautaselle niin elimistö kiittää ja vatsa tulee täyteen vähemmillä kaloreilla. Usko pois!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, olen kasvissyöjä eli ei minulla juuri muuta lautasella ole kuin rehuja ;-)

      Poista